Search

مجموعه سؤالات پایان ترم درس مباحث منتخب مالیِ دانشگاه صنعتی شریف – خرداد ۱۴۰۲

  1. Home
  2. »
  3. بانک اطلاعاتی سؤالات امتحانی
  4. »
  5. مجموعه سؤالات پایان ترم درس مباحث منتخب مالیِ دانشگاه صنعتی شریف – خرداد ۱۴۰۲

درس مباحث منتخب مالی، دانشکدۀ مدیریت و اقتصادِ دانشگاه صنعتی شریف

نیمسال دوم تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱

خرداد ماه ۱۴۰۱

* در صورتی که از منابعی غیر از منابع بارگذاری شده استفاده می‌نمایید، آن منابع را ذکر کرده و لینک آن را برای دستیار آموزشی ارسال نمایید. در غیر این صورت، به آن بخش از پاسخ نمره‌ای تعلق نخواهد گرفت.

۱٫ به سؤالات زیر پاسخ دهید:

a. سه ابزار اعمالِ حاکمیت شرکتی را نام ببرید.

b. صنعت خودرو را در نظر بگیرید. کدام ابزار در ایران به‌خوبی منافع سهامداران و مدیران را هم‌راستا نمی‌سازد؟ چرا؟

c. کدام ابزار در ایران مورد توجه بیشتری قرار گرفته است؟ چه مزایا و معایبی دارد؟ (هرکدام یک مثال)

d. یکی از راه‌کارهایی که هزینۀ نمایندگی (Agency Cost) بین سهامداران و مدیران را کاهش می‌دهد، اخذ تسهیلات است. با فرض صفربودن نرخ مالیات و هزینه‌های ورشکستگی، توضیح دهید تحت چه شرایطی اخذ تسهیلات تأثیری بر هزینه‌های نمایندگی نخواهد داشت؟

۲٫ به سؤالات زیر پاسخ دهید:

a. اعمال قانون مالیات بر عایدی سرمایه، چه مزایا و معایبی را به دنبال دارد؟

b. ویژگی‌های اوراق اجاره را توضیح دهید. آیا این ابزار را راه‌کار مناسبی برای حلّ معضل خانه‌دارشدن عامۀ مردم می‌دانید؟ توضیح دهید. روش‌های اصلی گسترش مالکیت واحدهای مسکونی کدام است؟

c. در بخش مسکن، چه عواملی بر نسبت P/R تأثیرگذارند؟ چرا این نسبت در سال‌های اخیر افزایش یافته است؟ با فرض کمرنگ‌شدن نقش ملک به عنوان طبقۀ دارایی، انتظار دارید این نسبت افزایش پیدا کند یا کاهش؟

۳٫ به سؤالات زیر پاسخ دهید:

a. سه باور نادرست دربارۀ ارزش‌گذاری را بیان کرده و شواهد نادرست‌بودن آنها را بیان کنید.

b. فرض کنید مدیر واحد ارزش‌گذاری شرکت تأمین سرمایه‌ای هستید و قصد ارزش‌گذاری سه طبقه دارایی زیر را دارید. فرایندی را به‌صورت کامل بیان کنید که برای ارزش‌گذاری هر یک از موارد‌ زیر در پیش‌می‌گیرید. هم‌چنین توضیح دهید که از چه روش‌های دیگری می‌توانستید استفاده کنید و چرا استفاده نکردید.

i. ارزشیابی یک ملک تجاری در منطقه ۲ تهران؛

ii. ارزش‌گذاری یک استارتاپ که در حال جذب سرمایه برای راند A است؛

iii. ارزش‌گذاری یک کسب‌وکار تولید پوشاک که سابقۀ ۲۰ ساله در تولید دارد و در حال بررسی پیشنهاد ادغام و تملک توسط هلدینگی شناخته‌شده است.

۴٫ به سؤالات زیر پاسخ دهید:

a. موقعیت بیمه‌های زندگی در ایران را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ علت اصلی عدم‌رشد آنها را چه می‌دانید؟

b. آیا با شکل‌گیری صندوق‌های بازنشستگی شرکتی و خصوصی در ایران امروز و در وضعیت جاری بازار سرمایه موافق‌اید؟ در صورت شکل‌گیری این نوع صندوق‌ها در ایران به پرسش‌های زیر پاسخ دهید.

i. الزامات موفقیت این صندوق‌ها کدام است؟ شرح دهید.

ii. در صورت شکل‌گیری این صندوق‌ها آیندۀ صنعت بیمه زندگی را چه می‌بینید؟ چرا؟

iii. اهمیت این صندوق‌ها برای بازار سرمایه را شرح دهید؟

حسین عبده تبریزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیوگرافی دکتر حسین عبده تبریزی

حسین عبده تبریزی در سال ۱۳۳۰ در تهران متولد شد. در سال ۱۳۵۲، همزمان مدرک کارشناسی مدیریت از مدرسه‌ی عالی بازرگانی و کارشناسی زبان انگلیسی از مدرسه‌ی عالی ترجمه را دریافت نمود. در سال ۱۳۵۳، تحصیلات خود را در رشته‌ی مدیریت بازرگانی در مرکز مطالعات مدیریت ایران (وابسته به دانشگاه هاروارد) در سطح کارشناسی ارشد ادامه داد و تحصیلات عالی خود را در سطح دکترای رشته‌ی امور مالی و بانکداری در مدرسه‌ی عالی بازرگانی منچستر در سال ۱۳۵۶ به پایان رساند.

سابقه‌ی تدریس دکتر عبده به سال ۱۳۵۴ بازمی‌گردد. از آن زمان تاکنون وی در بسیاری از مؤسسات آموزش عالی، سازمان‌ها‌ و مراکز تحقیقاتی کشور استاد مدعو بوده است. دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علامه‌ی طباطبایی، مؤسسه‌ی عالی پژوهش در برنامه‌ریزی و توسعه و دانشگاه امام صادق (ع) تنها برخی از مؤسساتی است که دکتر عبده در آنها به تدریس دانش مالی پرداخته است.

حوزه‌های تحقیقاتی اخیر وی شامل حل‌وفصل بانکی، مدل‌هاي كنترل ريسك، نظارت بر بازارهای سرمایه، معرفت‌شناسی مالی، تأمین مالی بخش مسکن و مالی رفتاری در بورس اوراق بهادار تهران است.

دکتر عبده تبریزی مترجم کتاب‌های فیزیک مالی، خطر و بازده، ارزشيابی، مدیریت مالی (دو جلد)، مبانی بازارها و نهادهای مالی (دو جلد) و چندین کتاب دیگر است. وی هم‌چنین مؤلف کتاب‌های بازار آتی، مالی املاک و مستغلات، مالی شرکت‌ها (دو جلد)، افته‌هایی در مدیریت مالی، افته‌هایی در مالی شرکت‌ها، مجموعه‌ی مقالات مالی و سرمایه‌گذاری (دو جلد)، اندازه‌گیری و مدیریت ریسک بازار، فرهنگ اصطلاحات مالی و سرمایه‌گذاری و بازار دارایی‌ها در دهه‌ی ۹۰ شمسی است. وی عضو هیأت تحریریه‌ی نشریه‌های متعدد و از جمله صاحب‌ امتیاز روزنامه‌ی سرمایه بوده است که در دولت احمدی‌نژاد توقیف شد. صدها مقاله از وی در نشریه‌های دانشگاهی و مطبوعات کثیرالانتشار منتشر شده است.

برخی از مهم‌ترین فعالیت‌های اجرایی حسین عبده تبریزی به شرح زیر است:

رئیس هیأت‌مدیره‌ی شركت خدمات پژوهش و مشاوره‌ی مالی تابان‌خرد (امروز-۱۳۸۵)

عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار (۱۳۹۷-۱۳۹۲)

رئیس هیأت مدیره‌ی لیزینگ بانک اقتصاد نوین (۱۳۸۹-۱۳۸۵)

رئیس هیأت مدیره‌ی کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران (۱۳۸۹-۱۳۸۶)

مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه‌ی نوین (۱۳۸۹-۱۳۸۷)

مديرعامل شركت تأمین سرمایه‌ی اقتصاد نوین (۱۳۸۷-۱۳۸۵)

دبير كل مؤسسه‌ی توسعه‌ی صنعت سرمايه‌گذاري ايران (۱۳۸۷-۱۳۸۵)

دبیر کل بورس اوراق بهادار تهران (۱۳۸۴-۱۳۸۲)

رئیس هیأت ‌مدیره‌ی بانک اقتصاد نوین (۱۳۸۲-۱۳۸۰)

رئيس هيأت‌‌مديره و مديرعامل شركت سرمايه‌گذاري ساختمان ايران (۱۳۸۰-۱۳۷۶)

خدمات عمومی

به عنوان فعال بخش خصوصی و استاد مالی، دکتر عبده به‌ویژه در سه دهه‌ی اخیر در حوزه‌ی خدمات عمومی به شکل داوطلبانه فعال بوده است. در حوزه‌ی خصوصی‌سازی، کارایی بازار بدهی و قانون بازار سرمایه به‌ وزرای امور اقتصادی و دارایی؛ در حوزه‌ی بازار رهن، سیاست‌گذاری زمین و صندوق‌های مستغلات به وزرای راه و شهرسازی؛ و در طیف گسترده‌ای از نهادهای پولی و مالی در حوزه‌های مختلف مالی به بانک مرکزی، بانک‌ها، بیمه‌ها، بازنشستگی‌ها، خیریه‌ها و دیگر نهادهای مالی مشورت داده است. این خدمات همچون تدریس وی در دهه‌ها‌ی گذشته افتخاری بوده است. دکتر عبده طی این سال‌ها به طور افتخاری عضو هیأت امنای دو مؤسسه‌ی آموزشی؛ عضو هیأت تنظیم بازار برق؛ عضو هیأت علمی ده‌ها کنفرانس و سمینار؛ داور، سردبیر یا عضو هیأت تحریریه‌ی چندین نشریه علمی، مجله و روزنامه؛ داور یا عضو هیأت علمی رویدادها و جشنواره‌های علمی مختلف بوده است.