Search

«شب مدرسه اقتصاد»

  1. Home
  2. »
  3. خبرها و رویدادها
  4. »
  5. «شب مدرسه اقتصاد»

در شامگاه پنجشنبه بیست و شش اردیبهشت‌ نود و هشت، به ابتکار دکتر حسن طائی، رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه و همکاران ایشان، مراسم شصت سالگی مدرسه عالی بازرگانی که حالا دانشکده اقتصاد علامه شده، در محل آن دانشکده برگزار شد. دکتر حسین وحیدی استاد و زمانی معاون آموزشی آن مدرسه، سالمندترین عضو مدرسه عالی بازرگانی حاضر در جلسه بود. ابتکار دیگر این نشست آن بود که مراسم تحت عنوان «شب مدرسه اقتصاد» با همکاری مجله بخارا شکل گرفته بود. علی دهباشی سردبیر نشریه فرهنگی بخارا جلسه را اداره می‌کرد. مدرسه عالی بازرگانی در اواسط دهه سی همراه با دو مدرسه فنی که امروز دانشکده صنعتی امیرکبیر (پلی‌تکنیک) و دانشگاه علم و صنعت را تشکیل می‌دهند، در ساختمان واحدی شکل گرفت. مدرسه عالی بازرگانی مدرسه‌ای نسبتاً موفق بود که محور تشکیل مدارس مشابه در سایر استان‌های کشور شد و کادر ادارات و پرسنل شرکت‌ها را تربیت می‌کرد. بعد از اتقلاب نیز با دیگر مدارس عالی ادغام شد و دانشگاه علامه تأسیس شد. کادر آموزشی و اداری مدرسه عالی بازرگانی نیز به کادر دانشکده اقتصاد علامه بدل شد. نام مدرسه گرته‌برداری از Business School بود و سربرگ انگلیسی این مدرسه که در مکاتبات خارجی به کار می‌بردیم، مدرسه را Tehran Business School یا Tehran Business College معرفی می‌کرد. یعنی مؤسسان و خارجی‌هایی که این مرکز آموزشی را تأسیس کردند در پی مدرسه Business بودند، یعنی می‌خواستند مدرسه کسب و کار راه بیندازند. اما چون معادل فارسی مناسبی برای Business در آن زمان نیافته‌اند، واژه فرنگی را «بازرگانی» ترجمه کرده‌اند. بی‌شک اگر برای نام فرنگی مدرسه معادل «مدرسه عالی کسب و کار» انتخاب شده بود، برنامه‌های آموزشی و تخصص فارغ‌التحصیلان آن بسیار فرق می‌کرد و به جای انبوهی از درس‌های بازرگانی داخلی و خارجی آن مدرسه، درس‌هایی نزدیک‌تر به قابلیت‌های اداره و مدیریت بنگاه‌های اقتصادی تدریس می‌شد. شگفتا که دقت در انتخاب یک معادل فارسی برای اصطلاح انگلیسی چقدر می‌تواند حتی در جهت‌گیری و کارکردهای یک نهاد آموزشی مؤثر باشد.

من خود در سال‌های چهل و هشت تا پنجاه و دو دانشجوی مدرسه عالی بازرگانی بودم، و از اولین سال دانشجویی در رشته دکتری در انگلیس به تهران سفر می‌کردم و معلم مدرسه بودم. یعنی فرصت آن بود که دانشجویانی از سال پنجاه و چهار تا چند روز قبل خود را در این مراسم ببینم و نیز همکلاسانی از دهه چهل. برای برخورداری از همه این فرصت‌هاباید از بانیان جلسه صمیمانه تشکر کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیوگرافی دکتر حسین عبده تبریزی

حسین عبده تبریزی در سال ۱۳۳۰ در تهران متولد شد. در سال ۱۳۵۲، همزمان مدرک کارشناسی مدیریت از مدرسه‌ی عالی بازرگانی و کارشناسی زبان انگلیسی از مدرسه‌ی عالی ترجمه را دریافت نمود. در سال ۱۳۵۳، تحصیلات خود را در رشته‌ی مدیریت بازرگانی در مرکز مطالعات مدیریت ایران (وابسته به دانشگاه هاروارد) در سطح کارشناسی ارشد ادامه داد و تحصیلات عالی خود را در سطح دکترای رشته‌ی امور مالی و بانکداری در مدرسه‌ی عالی بازرگانی منچستر در سال ۱۳۵۶ به پایان رساند.

سابقه‌ی تدریس دکتر عبده به سال ۱۳۵۴ بازمی‌گردد. از آن زمان تاکنون وی در بسیاری از مؤسسات آموزش عالی، سازمان‌ها‌ و مراکز تحقیقاتی کشور استاد مدعو بوده است. دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علامه‌ی طباطبایی، مؤسسه‌ی عالی پژوهش در برنامه‌ریزی و توسعه و دانشگاه امام صادق (ع) تنها برخی از مؤسساتی است که دکتر عبده در آنها به تدریس دانش مالی پرداخته است.

حوزه‌های تحقیقاتی اخیر وی شامل حل‌وفصل بانکی، مدل‌هاي كنترل ريسك، نظارت بر بازارهای سرمایه، معرفت‌شناسی مالی، تأمین مالی بخش مسکن و مالی رفتاری در بورس اوراق بهادار تهران است.

دکتر عبده تبریزی مترجم کتاب‌های فیزیک مالی، خطر و بازده، ارزشيابی، مدیریت مالی (دو جلد)، مبانی بازارها و نهادهای مالی (دو جلد) و چندین کتاب دیگر است. وی هم‌چنین مؤلف کتاب‌های بازار آتی، مالی املاک و مستغلات، مالی شرکت‌ها (دو جلد)، افته‌هایی در مدیریت مالی، افته‌هایی در مالی شرکت‌ها، مجموعه‌ی مقالات مالی و سرمایه‌گذاری (دو جلد)، اندازه‌گیری و مدیریت ریسک بازار، فرهنگ اصطلاحات مالی و سرمایه‌گذاری و بازار دارایی‌ها در دهه‌ی ۹۰ شمسی است. وی عضو هیأت تحریریه‌ی نشریه‌های متعدد و از جمله صاحب‌ امتیاز روزنامه‌ی سرمایه بوده است که در دولت احمدی‌نژاد توقیف شد. صدها مقاله از وی در نشریه‌های دانشگاهی و مطبوعات کثیرالانتشار منتشر شده است.

برخی از مهم‌ترین فعالیت‌های اجرایی حسین عبده تبریزی به شرح زیر است:

رئیس هیأت‌مدیره‌ی شركت خدمات پژوهش و مشاوره‌ی مالی تابان‌خرد (امروز-۱۳۸۵)

عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار (۱۳۹۷-۱۳۹۲)

رئیس هیأت مدیره‌ی لیزینگ بانک اقتصاد نوین (۱۳۸۹-۱۳۸۵)

رئیس هیأت مدیره‌ی کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران (۱۳۸۹-۱۳۸۶)

مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه‌ی نوین (۱۳۸۹-۱۳۸۷)

مديرعامل شركت تأمین سرمایه‌ی اقتصاد نوین (۱۳۸۷-۱۳۸۵)

دبير كل مؤسسه‌ی توسعه‌ی صنعت سرمايه‌گذاري ايران (۱۳۸۷-۱۳۸۵)

دبیر کل بورس اوراق بهادار تهران (۱۳۸۴-۱۳۸۲)

رئیس هیأت ‌مدیره‌ی بانک اقتصاد نوین (۱۳۸۲-۱۳۸۰)

رئيس هيأت‌‌مديره و مديرعامل شركت سرمايه‌گذاري ساختمان ايران (۱۳۸۰-۱۳۷۶)

خدمات عمومی

به عنوان فعال بخش خصوصی و استاد مالی، دکتر عبده به‌ویژه در سه دهه‌ی اخیر در حوزه‌ی خدمات عمومی به شکل داوطلبانه فعال بوده است. در حوزه‌ی خصوصی‌سازی، کارایی بازار بدهی و قانون بازار سرمایه به‌ وزرای امور اقتصادی و دارایی؛ در حوزه‌ی بازار رهن، سیاست‌گذاری زمین و صندوق‌های مستغلات به وزرای راه و شهرسازی؛ و در طیف گسترده‌ای از نهادهای پولی و مالی در حوزه‌های مختلف مالی به بانک مرکزی، بانک‌ها، بیمه‌ها، بازنشستگی‌ها، خیریه‌ها و دیگر نهادهای مالی مشورت داده است. این خدمات همچون تدریس وی در دهه‌ها‌ی گذشته افتخاری بوده است. دکتر عبده طی این سال‌ها به طور افتخاری عضو هیأت امنای دو مؤسسه‌ی آموزشی؛ عضو هیأت تنظیم بازار برق؛ عضو هیأت علمی ده‌ها کنفرانس و سمینار؛ داور، سردبیر یا عضو هیأت تحریریه‌ی چندین نشریه علمی، مجله و روزنامه؛ داور یا عضو هیأت علمی رویدادها و جشنواره‌های علمی مختلف بوده است.