Search

رمزارزها در ایران

  1. Home
  2. »
  3. خبرها و رویدادها
  4. »
  5. رمزارزها در ایران

در روز چهارشنبه سی بهمن نود و هشت به دعوت دوستان دانشجو در دورهمی علاقه‌مندان به رمز ارزها شرکت کردم. غیر از توضیح در مورد بعضی رمزارزها و تحولات تاریخی قیمت آنها، بحث به موقعیت استخراج رمزارزها در ایران، موقعیت قانونی معاملات رمزارزها در جهان و ایران، کمک احتمالی رمزارزها در شرایط تحریم، کمک احتمالی رمزارزها به مهار تورم در ایران، تاثیر رمزارزها بر سیاست پولی در جهان و…کشید. نمی‌دانم چه درصدی از آن دوستان حاضر با پیچیدگی‌های علم رمزنگاری ریاضی، مباحث علوم کامپیوتر و طراحی پیچیده ی تکنولوژی بلاک چین آشنا بودند، یا همچون من صرفاً مقدماتی در مورد موضوع می‌دانستند. عنوانی که بنده نیز چند دقیقه ای در باره‌ی آن صحبت کردم، امکان تأسیس صندوق رمزارزها با اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار بود. با توجه به این که بحث تشکیل صندوق‌های مشترک ارزی مطرح بوده که در آن تمامی سرمایه‌گذاران می‌توانند مشارکت کنند، آیا سیاستگذار مجوز تشکیل چنین صندوق‌هایی را با سبدی از رمزارزها در ایران خواهد داد؟ مسئله آن گاه به ارزشیابی واحدهای چنین صندوقی برگشت. به علاوه، با توجه به تلاطم گسترده‌ی قیمت این ارزها، آیا اصلا مشارکت عمومی و استفاده از وجوه عمومی در این حوزه می‌تواند مطرح باشد؟ با توجه به رمزارز لیبرا که فیس بوک با آن می‌خواهد هزینه‌ی شبکه را به صفر برساند و با توجه به رمزارز ملی دولت چین که امیدوار است در سال دو هزار و بیست آن را به جریان اندازد، بعد عمومی رمزارزها گسترش می‌یابد، هرچند از عدم تمرکز و استقلال آن از کشورها و شرکت‌های چندملیتی کاسته می‌شود. حاضران جلسه در مورد بعضی از این موارد اظهار نظر کردند. حاصل این بحث‌ها در هنگام خروج از جلسه کماکان این سئوال را در ذهن من آورد که تکنولوژی بلاک چین، به مثابه شکل دهنده به دفتر کل جهانی که در آن همه تراکنش‌ها با توزیعی در وسعت کل جغرافیای عالم آورده می‌شود و غیر از ممکن ساختن شکل‌دهی به رمزارزها، در طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های کسب و کارها منشاء اثر است، تا چه حد خواهد توانست در خدمت بسط رفاه و آزادی بشر باشد، و در چه حوزه‌هایی برعکس ممکن است عرصه‌ی زندگی را بر انسان قرن بیست و یکم تنگ کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیوگرافی دکتر حسین عبده تبریزی

حسین عبده تبریزی در سال ۱۳۳۰ در تهران متولد شد. در سال ۱۳۵۲، همزمان مدرک کارشناسی مدیریت از مدرسه‌ی عالی بازرگانی و کارشناسی زبان انگلیسی از مدرسه‌ی عالی ترجمه را دریافت نمود. در سال ۱۳۵۳، تحصیلات خود را در رشته‌ی مدیریت بازرگانی در مرکز مطالعات مدیریت ایران (وابسته به دانشگاه هاروارد) در سطح کارشناسی ارشد ادامه داد و تحصیلات عالی خود را در سطح دکترای رشته‌ی امور مالی و بانکداری در مدرسه‌ی عالی بازرگانی منچستر در سال ۱۳۵۶ به پایان رساند.

سابقه‌ی تدریس دکتر عبده به سال ۱۳۵۴ بازمی‌گردد. از آن زمان تاکنون وی در بسیاری از مؤسسات آموزش عالی، سازمان‌ها‌ و مراکز تحقیقاتی کشور استاد مدعو بوده است. دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علامه‌ی طباطبایی، مؤسسه‌ی عالی پژوهش در برنامه‌ریزی و توسعه و دانشگاه امام صادق (ع) تنها برخی از مؤسساتی است که دکتر عبده در آنها به تدریس دانش مالی پرداخته است.

حوزه‌های تحقیقاتی اخیر وی شامل حل‌وفصل بانکی، مدل‌هاي كنترل ريسك، نظارت بر بازارهای سرمایه، معرفت‌شناسی مالی، تأمین مالی بخش مسکن و مالی رفتاری در بورس اوراق بهادار تهران است.

دکتر عبده تبریزی مترجم کتاب‌های فیزیک مالی، خطر و بازده، ارزشيابی، مدیریت مالی (دو جلد)، مبانی بازارها و نهادهای مالی (دو جلد) و چندین کتاب دیگر است. وی هم‌چنین مؤلف کتاب‌های بازار آتی، مالی املاک و مستغلات، مالی شرکت‌ها (دو جلد)، افته‌هایی در مدیریت مالی، افته‌هایی در مالی شرکت‌ها، مجموعه‌ی مقالات مالی و سرمایه‌گذاری (دو جلد)، اندازه‌گیری و مدیریت ریسک بازار، فرهنگ اصطلاحات مالی و سرمایه‌گذاری و بازار دارایی‌ها در دهه‌ی ۹۰ شمسی است. وی عضو هیأت تحریریه‌ی نشریه‌های متعدد و از جمله صاحب‌ امتیاز روزنامه‌ی سرمایه بوده است که در دولت احمدی‌نژاد توقیف شد. صدها مقاله از وی در نشریه‌های دانشگاهی و مطبوعات کثیرالانتشار منتشر شده است.

برخی از مهم‌ترین فعالیت‌های اجرایی حسین عبده تبریزی به شرح زیر است:

رئیس هیأت‌مدیره‌ی شركت خدمات پژوهش و مشاوره‌ی مالی تابان‌خرد (امروز-۱۳۸۵)

عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار (۱۳۹۷-۱۳۹۲)

رئیس هیأت مدیره‌ی لیزینگ بانک اقتصاد نوین (۱۳۸۹-۱۳۸۵)

رئیس هیأت مدیره‌ی کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران (۱۳۸۹-۱۳۸۶)

مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه‌ی نوین (۱۳۸۹-۱۳۸۷)

مديرعامل شركت تأمین سرمایه‌ی اقتصاد نوین (۱۳۸۷-۱۳۸۵)

دبير كل مؤسسه‌ی توسعه‌ی صنعت سرمايه‌گذاري ايران (۱۳۸۷-۱۳۸۵)

دبیر کل بورس اوراق بهادار تهران (۱۳۸۴-۱۳۸۲)

رئیس هیأت ‌مدیره‌ی بانک اقتصاد نوین (۱۳۸۲-۱۳۸۰)

رئيس هيأت‌‌مديره و مديرعامل شركت سرمايه‌گذاري ساختمان ايران (۱۳۸۰-۱۳۷۶)

خدمات عمومی

به عنوان فعال بخش خصوصی و استاد مالی، دکتر عبده به‌ویژه در سه دهه‌ی اخیر در حوزه‌ی خدمات عمومی به شکل داوطلبانه فعال بوده است. در حوزه‌ی خصوصی‌سازی، کارایی بازار بدهی و قانون بازار سرمایه به‌ وزرای امور اقتصادی و دارایی؛ در حوزه‌ی بازار رهن، سیاست‌گذاری زمین و صندوق‌های مستغلات به وزرای راه و شهرسازی؛ و در طیف گسترده‌ای از نهادهای پولی و مالی در حوزه‌های مختلف مالی به بانک مرکزی، بانک‌ها، بیمه‌ها، بازنشستگی‌ها، خیریه‌ها و دیگر نهادهای مالی مشورت داده است. این خدمات همچون تدریس وی در دهه‌ها‌ی گذشته افتخاری بوده است. دکتر عبده طی این سال‌ها به طور افتخاری عضو هیأت امنای دو مؤسسه‌ی آموزشی؛ عضو هیأت تنظیم بازار برق؛ عضو هیأت علمی ده‌ها کنفرانس و سمینار؛ داور، سردبیر یا عضو هیأت تحریریه‌ی چندین نشریه علمی، مجله و روزنامه؛ داور یا عضو هیأت علمی رویدادها و جشنواره‌های علمی مختلف بوده است.