Search

Political Economy of International Sanctions against Iran تحلیل تحریم‌های بین المللی ایران در چارچوب اقتصاد سیاسی

  1. Home
  2. »
  3. کتاب‌ها
  4. »
  5. Political Economy of International Sanctions against Iran تحلیل تحریم‌های بین المللی ایران در چارچوب اقتصاد…

Political Economy of International Sanctions against Iran
تحلیل تحریم‌های بین المللی ایران در چارچوب اقتصاد سیاسی- در دوره ۱۳۵۷-۱۳۹۷
نوشته دکتر بهروز هادی زنوز، نشر اقتصاد فردا
آثار دکتر زنوز و بویژه این کتاب حاوی مطالب ارزشمندی است. وی اقتصاددانی معتقد به بازار رقابتی و جریان اصلی اقتصاد است و همواره این خط فکری را دنبال کرده و از آن عدول نکرده است‌. نگارش این کتاب چندین سال طول کشیده و مبتنی بر داده‌های گسترده است. مولف ضروری دانسته مسائل چهل سال بعد از انقلاب را واکاوی کرده تا بتواند توضیح مبسوطی از علت و آثار تحریم‌های اقتصادی و مالی امریکا و هم‌پیمانان منطقه‌ای آن علیه جمهوری اسلامی ایران ارائه دهد. همان طور که از عنوان کتاب برمی‌آید، این پژوهش اساساً از منظر اقتصاد سیاسی به موضوع بحث می‌پردازد. از این رو تلاش می‌کند نشان دهد چگونه محدودیت‌های سیاسی در انتخاب سیاست‌ها در بخش عمومی موثر بوده است. کتاب نشان می‌دهد که چالش‌های بزرگ کشور صرفا محصول توطئه دشمنان داخلی و خارجی نبوده و بخش عمده مشکلات ناشی از عدم درک صحیح جهانی شدن و پیامدهای آن از سوی مسئولان است. مولف معتقد است که امروزه کشور و نظام در چنان مقطع حساس تاریخی قرار دارد که دولتمردان جمهوری اسلامی، بدون ایجاد تحول اساسی در بنیان‌های فکری خود و وانهادن رویکردهای ایدئولوژیک خود در تحلیل جهان مدرن و تمایلات سیاسی و جناحی گذشته نخواهند توانست از عهده حل مشکلات برآیند. تحقیق با بررسی اهمیت رشد نوین اقتصادی در شکل‌گیری و تحول اقتصادی جوامع مدرن آغاز می شود. آنگاه نقش مرکزی تجارت و سرمایه‌گذاری خارجی در رشد درازمدت اقتصادی در چارچوب جهانی شدن را تحلیل می‌کند. پس از آن تحقیق در پی ارائه روش مشخصی برای سنجش علمی اثرات اقتصادی و اجتماعی تحریم‌های امریکا علیه اقتصاد ایران است. در عین حال، تاثیر متقابل تحریم‌ها و چالش‌های عمده اقتصادی و اجتماعی ایران را نشان می‌دهد. محقق آنگاه به پیامدهای اقتصادی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران می‌پردازد و تاثیر تحریم‌های اخیر امریکا بر اقتصاد ایران را ارزیابی می‌کند. استاد زنوز در بخش پایانی کتاب راهبردهای مقابله با تحریم‌ها و خنثی‌کردن تاثیرات منفی اقتصادی و اجتماعی آن را در حوزه سیاست خارجی، داخلی و سیاست اقتصادی تشریح می‌کند. کتاب فقط در پانصد نسخه به چاپ رسیده و امیدوارم نسخه الکترونیک‌ آن بزودی در اختیار علاقه‌مندان قرار گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیوگرافی دکتر حسین عبده تبریزی

حسین عبده تبریزی در سال ۱۳۳۰ در تهران متولد شد. در سال ۱۳۵۲، همزمان مدرک کارشناسی مدیریت از مدرسه‌ی عالی بازرگانی و کارشناسی زبان انگلیسی از مدرسه‌ی عالی ترجمه را دریافت نمود. در سال ۱۳۵۳، تحصیلات خود را در رشته‌ی مدیریت بازرگانی در مرکز مطالعات مدیریت ایران (وابسته به دانشگاه هاروارد) در سطح کارشناسی ارشد ادامه داد و تحصیلات عالی خود را در سطح دکترای رشته‌ی امور مالی و بانکداری در مدرسه‌ی عالی بازرگانی منچستر در سال ۱۳۵۶ به پایان رساند.

سابقه‌ی تدریس دکتر عبده به سال ۱۳۵۴ بازمی‌گردد. از آن زمان تاکنون وی در بسیاری از مؤسسات آموزش عالی، سازمان‌ها‌ و مراکز تحقیقاتی کشور استاد مدعو بوده است. دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علامه‌ی طباطبایی، مؤسسه‌ی عالی پژوهش در برنامه‌ریزی و توسعه و دانشگاه امام صادق (ع) تنها برخی از مؤسساتی است که دکتر عبده در آنها به تدریس دانش مالی پرداخته است.

حوزه‌های تحقیقاتی اخیر وی شامل حل‌وفصل بانکی، مدل‌هاي كنترل ريسك، نظارت بر بازارهای سرمایه، معرفت‌شناسی مالی، تأمین مالی بخش مسکن و مالی رفتاری در بورس اوراق بهادار تهران است.

دکتر عبده تبریزی مترجم کتاب‌های فیزیک مالی، خطر و بازده، ارزشيابی، مدیریت مالی (دو جلد)، مبانی بازارها و نهادهای مالی (دو جلد) و چندین کتاب دیگر است. وی هم‌چنین مؤلف کتاب‌های بازار آتی، مالی املاک و مستغلات، مالی شرکت‌ها (دو جلد)، افته‌هایی در مدیریت مالی، افته‌هایی در مالی شرکت‌ها، مجموعه‌ی مقالات مالی و سرمایه‌گذاری (دو جلد)، اندازه‌گیری و مدیریت ریسک بازار، فرهنگ اصطلاحات مالی و سرمایه‌گذاری و بازار دارایی‌ها در دهه‌ی ۹۰ شمسی است. وی عضو هیأت تحریریه‌ی نشریه‌های متعدد و از جمله صاحب‌ امتیاز روزنامه‌ی سرمایه بوده است که در دولت احمدی‌نژاد توقیف شد. صدها مقاله از وی در نشریه‌های دانشگاهی و مطبوعات کثیرالانتشار منتشر شده است.

برخی از مهم‌ترین فعالیت‌های اجرایی حسین عبده تبریزی به شرح زیر است:

رئیس هیأت‌مدیره‌ی شركت خدمات پژوهش و مشاوره‌ی مالی تابان‌خرد (امروز-۱۳۸۵)

عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار (۱۳۹۷-۱۳۹۲)

رئیس هیأت مدیره‌ی لیزینگ بانک اقتصاد نوین (۱۳۸۹-۱۳۸۵)

رئیس هیأت مدیره‌ی کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران (۱۳۸۹-۱۳۸۶)

مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه‌ی نوین (۱۳۸۹-۱۳۸۷)

مديرعامل شركت تأمین سرمایه‌ی اقتصاد نوین (۱۳۸۷-۱۳۸۵)

دبير كل مؤسسه‌ی توسعه‌ی صنعت سرمايه‌گذاري ايران (۱۳۸۷-۱۳۸۵)

دبیر کل بورس اوراق بهادار تهران (۱۳۸۴-۱۳۸۲)

رئیس هیأت ‌مدیره‌ی بانک اقتصاد نوین (۱۳۸۲-۱۳۸۰)

رئيس هيأت‌‌مديره و مديرعامل شركت سرمايه‌گذاري ساختمان ايران (۱۳۸۰-۱۳۷۶)

خدمات عمومی

به عنوان فعال بخش خصوصی و استاد مالی، دکتر عبده به‌ویژه در سه دهه‌ی اخیر در حوزه‌ی خدمات عمومی به شکل داوطلبانه فعال بوده است. در حوزه‌ی خصوصی‌سازی، کارایی بازار بدهی و قانون بازار سرمایه به‌ وزرای امور اقتصادی و دارایی؛ در حوزه‌ی بازار رهن، سیاست‌گذاری زمین و صندوق‌های مستغلات به وزرای راه و شهرسازی؛ و در طیف گسترده‌ای از نهادهای پولی و مالی در حوزه‌های مختلف مالی به بانک مرکزی، بانک‌ها، بیمه‌ها، بازنشستگی‌ها، خیریه‌ها و دیگر نهادهای مالی مشورت داده است. این خدمات همچون تدریس وی در دهه‌ها‌ی گذشته افتخاری بوده است. دکتر عبده طی این سال‌ها به طور افتخاری عضو هیأت امنای دو مؤسسه‌ی آموزشی؛ عضو هیأت تنظیم بازار برق؛ عضو هیأت علمی ده‌ها کنفرانس و سمینار؛ داور، سردبیر یا عضو هیأت تحریریه‌ی چندین نشریه علمی، مجله و روزنامه؛ داور یا عضو هیأت علمی رویدادها و جشنواره‌های علمی مختلف بوده است.