Search

نشست با مشتریان ویژه‌ی بانک انصار در محل کارمان

  1. Home
  2. »
  3. خبرها و رویدادها
  4. »
  5. نشست با مشتریان ویژه‌ی بانک انصار در محل کارمان

در عصر روز سه‌شنبه ۲ بهمن‌ماه ۱۳۹۷، حسین عبده تبریزی در جلسه‌ای در مجموعه برگزاری رویدادهای کارمان (خانه کار و دیدار) با مشتریان ویژه VIP بانک انصار شرکت کرد. حاضران در این جلسه، مشتریان برتر بانک انصار بودند که علاقه‌مند بودند نکاتی پیرامون تحولات اقتصادی سال ۹۸ را بشنوند. در این جلسه دکتر عبده نخست توضیح داد که چرا پیش‌بینی‌های اقتصادی کارشناسان داخلی و خارجی برای سال ۹۷ درست از آب در نیامده است و به نقش عنصر خاصی، یعنی خروج امریکا از برجام، اشاره کرد. وی مسائل محوری اقتصاد ایران برای سال ۹۸ را کماکان به دو عامل «کنترل نقدینگی» و «تحریم‌ها» محدود کرد.

در مورد کنترل نقدینگی، سخنران توضیح داد که چگونه به‌رغم رشد قابل‌توجه متغیرهای پولی در دوره اول ریاست‌جمهوری دکتر روحانی (شهریور ۹۲ تا شهریور ۹۶) نرخ تورم کاهش یافت. وی توضیح داد که از سال ۱۳۹۳، شکاف رشد نقدینگی و تورم قابل‌ملاحظه بود و این خود پتانسیل بالایی برای تورم ایجاد می‌کرد. مشکلات نظام بانکی و نرخ بالای سود، سهم عمده‌ای در افزایش نقدینگی طی این سال داشته است. غیر از سایر متغیرها، نرخ سود پرداختی بالای نظام بانکی مانع از تبدیل رشد نقدینگی به تورم شده است؛ این آن عامل کلیدی و اصلی بوده است.

آن‌گاه دکتر عبده توضیح داد که چگونه در سال ۹۶ و ۹۷ حجم بزرگ نقدینگی تأثیر خود را روی قیمت‌ها نشان داد، و ماشه پرش قیمت‌ها را خروج ترامپ از توافق‌نامه برجام کشید. وی در مورد اجزای رشد پایه پولی نیز صحبت کرد و نشان داد که بانک‌ها (به‌ویژه بانک‌های خصوصی) مقصر اصلی رشد پایه پولی در سال‌های اخیر بوده‌اند. وی توضیح داد که سال‌های ۹۱ تا ۹۶ تنها سال‌هایی بوده که طی آن بانک‌ها سودهای حقیقی بسیار بالا پرداخت کرده‌اند، و این سال‌ها در مقایسه با سایر سال‌های بعد از انقلاب، ویژه بوده‌اند. در سایر سال‌ها، سود حقیقی به طور مستمر منفی بوده است. در واقع، بانک‌ها با پرداخت نرخ سود حقیقی منفی زندگی را گذرانده‌اند.

پس از آن سخنران به رابطه نقدینگی و نرخ ارز اشاره می‌کند و نشان می‌دهد که فاصله رشد این دو متغیر در سال‌های ۹۰ تا ۹۶ بسیار زیاد شده بود، و بناچار در پایان سال ۹۶، حجم عظیم نقدینگی آثار خود را روی قیمت ارز نیز نشان داد. او شوک ارزی سال ۹۷-۹۶ را متفاوت با شوک‌های ارزی ۷۴-۷۳، ۷۸-۷۷ و ۹۲-۹۱ دانست و توضیح داد که بُعد جدید معضل ارز در سال‌های اخیر، بحران نظام بانکی بوده است.

وی آن‌گاه برای حاضران که عمدتاً مدیران بنگاه‌های اقتصادی بودند توضیح داد که در پیشبرد کسب‌وکار خود باید به کدام متغیرهای اصلی اقتصاد تکیه کنند، موقعیت ارز کشور را چگونه باید بدانند، و نقش صادرات را در کسب‌وکار آنان به عنوان سپر تورم و فرار از لجام‌گسیختگی آن تشریح کرد. در پایان جلسه، وی به پرسش‌های حاضران پاسخ داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیوگرافی دکتر حسین عبده تبریزی

حسین عبده تبریزی در سال ۱۳۳۰ در تهران متولد شد. در سال ۱۳۵۲، همزمان مدرک کارشناسی مدیریت از مدرسه‌ی عالی بازرگانی و کارشناسی زبان انگلیسی از مدرسه‌ی عالی ترجمه را دریافت نمود. در سال ۱۳۵۳، تحصیلات خود را در رشته‌ی مدیریت بازرگانی در مرکز مطالعات مدیریت ایران (وابسته به دانشگاه هاروارد) در سطح کارشناسی ارشد ادامه داد و تحصیلات عالی خود را در سطح دکترای رشته‌ی امور مالی و بانکداری در مدرسه‌ی عالی بازرگانی منچستر در سال ۱۳۵۶ به پایان رساند.

سابقه‌ی تدریس دکتر عبده به سال ۱۳۵۴ بازمی‌گردد. از آن زمان تاکنون وی در بسیاری از مؤسسات آموزش عالی، سازمان‌ها‌ و مراکز تحقیقاتی کشور استاد مدعو بوده است. دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علامه‌ی طباطبایی، مؤسسه‌ی عالی پژوهش در برنامه‌ریزی و توسعه و دانشگاه امام صادق (ع) تنها برخی از مؤسساتی است که دکتر عبده در آنها به تدریس دانش مالی پرداخته است.

حوزه‌های تحقیقاتی اخیر وی شامل حل‌وفصل بانکی، مدل‌هاي كنترل ريسك، نظارت بر بازارهای سرمایه، معرفت‌شناسی مالی، تأمین مالی بخش مسکن و مالی رفتاری در بورس اوراق بهادار تهران است.

دکتر عبده تبریزی مترجم کتاب‌های فیزیک مالی، خطر و بازده، ارزشيابی، مدیریت مالی (دو جلد)، مبانی بازارها و نهادهای مالی (دو جلد) و چندین کتاب دیگر است. وی هم‌چنین مؤلف کتاب‌های بازار آتی، مالی املاک و مستغلات، مالی شرکت‌ها (دو جلد)، افته‌هایی در مدیریت مالی، افته‌هایی در مالی شرکت‌ها، مجموعه‌ی مقالات مالی و سرمایه‌گذاری (دو جلد)، اندازه‌گیری و مدیریت ریسک بازار، فرهنگ اصطلاحات مالی و سرمایه‌گذاری و بازار دارایی‌ها در دهه‌ی ۹۰ شمسی است. وی عضو هیأت تحریریه‌ی نشریه‌های متعدد و از جمله صاحب‌ امتیاز روزنامه‌ی سرمایه بوده است که در دولت احمدی‌نژاد توقیف شد. صدها مقاله از وی در نشریه‌های دانشگاهی و مطبوعات کثیرالانتشار منتشر شده است.

برخی از مهم‌ترین فعالیت‌های اجرایی حسین عبده تبریزی به شرح زیر است:

رئیس هیأت‌مدیره‌ی شركت خدمات پژوهش و مشاوره‌ی مالی تابان‌خرد (امروز-۱۳۸۵)

عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار (۱۳۹۷-۱۳۹۲)

رئیس هیأت مدیره‌ی لیزینگ بانک اقتصاد نوین (۱۳۸۹-۱۳۸۵)

رئیس هیأت مدیره‌ی کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران (۱۳۸۹-۱۳۸۶)

مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه‌ی نوین (۱۳۸۹-۱۳۸۷)

مديرعامل شركت تأمین سرمایه‌ی اقتصاد نوین (۱۳۸۷-۱۳۸۵)

دبير كل مؤسسه‌ی توسعه‌ی صنعت سرمايه‌گذاري ايران (۱۳۸۷-۱۳۸۵)

دبیر کل بورس اوراق بهادار تهران (۱۳۸۴-۱۳۸۲)

رئیس هیأت ‌مدیره‌ی بانک اقتصاد نوین (۱۳۸۲-۱۳۸۰)

رئيس هيأت‌‌مديره و مديرعامل شركت سرمايه‌گذاري ساختمان ايران (۱۳۸۰-۱۳۷۶)

خدمات عمومی

به عنوان فعال بخش خصوصی و استاد مالی، دکتر عبده به‌ویژه در سه دهه‌ی اخیر در حوزه‌ی خدمات عمومی به شکل داوطلبانه فعال بوده است. در حوزه‌ی خصوصی‌سازی، کارایی بازار بدهی و قانون بازار سرمایه به‌ وزرای امور اقتصادی و دارایی؛ در حوزه‌ی بازار رهن، سیاست‌گذاری زمین و صندوق‌های مستغلات به وزرای راه و شهرسازی؛ و در طیف گسترده‌ای از نهادهای پولی و مالی در حوزه‌های مختلف مالی به بانک مرکزی، بانک‌ها، بیمه‌ها، بازنشستگی‌ها، خیریه‌ها و دیگر نهادهای مالی مشورت داده است. این خدمات همچون تدریس وی در دهه‌ها‌ی گذشته افتخاری بوده است. دکتر عبده طی این سال‌ها به طور افتخاری عضو هیأت امنای دو مؤسسه‌ی آموزشی؛ عضو هیأت تنظیم بازار برق؛ عضو هیأت علمی ده‌ها کنفرانس و سمینار؛ داور، سردبیر یا عضو هیأت تحریریه‌ی چندین نشریه علمی، مجله و روزنامه؛ داور یا عضو هیأت علمی رویدادها و جشنواره‌های علمی مختلف بوده است.