Search

همایش ʺچشم‌انداز تحصیلی، پژوهشی و حرفه‌ای در حوزه‌ی مالیʺ

  1. Home
  2. »
  3. خبرها و رویدادها
  4. »
  5. همایش ʺچشم‌انداز تحصیلی، پژوهشی و حرفه‌ای در حوزه‌ی مالیʺ

در روز سه‌شنبه ۲۳ مردادماه ۱۳۹۷، حسین عبده تبریزی در سالن جابر حیان دانشگاه شریف حضور یافت و در همایش ʺچشم‌انداز تحصیلی، پژوهشی و حرفه‌ای در حوزه‌ی مالیʺ پیرامون ظرفیت‌های جذب در رشته‌ی مالی در بازار کار ایران توضیحاتی به مخاطبان ارائه نمود. مخاطبان که بیشتر فارغ‌التحصیلان آماده به کار دانشگاه بودند، نکاتی کلی پیرامون تجربه‌ی سخنران در کاریابی در حوزه‌ی مالی را از وی شنیدند. سخنران بحث خود را به دو قسمت تقسیم کرد؛ نکات کلی در این که افراد متناسب با توان‌های خود به دنبال کار بگردند و نکاتی خاص در مورد ویژگی‌های شغل در حوزه‌ی مالی.
رئوس این سخنرانی را این‌جا بیابید.

همایش چشم‌انداز تحصیلی، پژوهشی و حرفه‌ای در حوزه‌ی مالی

سخنران حسین عبده تبریزی؛ عنوان «دانش و مهارت‌های موردنیاز برای کار در حوزه‌ی مالی در ایران»

رئوس سخنرانی در شریف

شغل؟

من چه کار می‌توانم بکنم؟

چه کاری از من برمی‌آید؟

چه کاری از من ساخته نیست؟

باید ادعای کاری را بکنم که از من ساخته است.

بسیاری از کسانی که امروز در ایران کاسب شده‌اند، حائز شرایط نیستند. آدم‌هایی ۴۰ سال ادعای کسب‌وکار کرده‌اند که حائز شرایط نبوده‌اند. رانت‌های موجود در کشور، فرصت‌های خوب، شرایط خوب، به آن‌ها اجازه داده که ادامه دهند. اما امروز دیگر نمی‌توانند ادامه دهند.

چهار نفر جمع می‌شوند بلافاصله شرکت می‌زنند.

خوب شرکت زدن هم دارد سخت می‌شود: مسؤولیت، مالیات، تأمین اجتماعی

افراد کلاس‌های خود من به ۶ گروه تقسیم‌پذیراند.

۱. علاقه‌مندان دکترا پژوهشگر یا معلم دانشگاه مسیر مشخص

۲. افرادی که خودشان مستقلاً برای کاسب‌شدن حائز شرایط نیستند. مدیر و کارشناس باقی می‌مانند؛ نفر دوم‌شدن را ترجیح می‌دهند. بار و مسئوولیت سنگین نمی‌خواهند. امیدشان سهامدار جزء همان شرکت‌ها شدن است.

۳. افرادی که ترجیح می‌دهند کار دولتی کنند. یا از جنس افراد گروه بالا هستند که دردسر نمی‌خواهند. یا آن‌ها جنس کالاهای عمومی و زندگی عمومی را دوست دارند. می‌خواهند کارمند نهاد عمومی باشند. (شوخی لفت‌ولیس).

۴. افرادی که می‌توانند hassle کسب‌وکارهای کوچک را تحمل کنند. شرکت مشاوره‌ی کوچک، شرکت مهندسی کوچک، شرکت حسابرسی کوچک، کار حرفه‌ای، کمتر مدیریتی، کمتر درگیری بیرون.

۵. افرادی که می‌توانند فشار کار مستقل، کسب‌وکار مستقل و سروکله‌‌زدن را تحمل کنند. بار را بردارند. hassle کار شرکتداری را تحمل کنند. با این قصد وارد کارمندی می‌شوند که پروژه‌ی مستقل و شرکت مستقل خود را داشته باشند.

۶.افرادی که کار پرریسک می‌خواهند. گرایش به معاملات در بازارهای خاص دارند. یک موقع می‌بینی سرحال‌اند. گاهی می‌بینی دچار depression هستند. طیف پوکرباز روی نت را بگیرید تا فارکس‌ کار، تا معامله‌گر سکه و طلا…

حالا بگویید کدام اینها می‌خواهید بشوید؟

***

کار در حوزه‌ی مالی

اولاً همه‌ی آزمون‌های در بورس را بدهید

حتماً حسابداری بلد باشید. آزمون‌های انجمن‌ها و حسابداران رسمی.

سانتیمانتالیسم کار در بازارهای مالی گولتان نزند.

کار اصلی در حوزه‌ی ʺمالی شرکت‌هاʺ corporate finance وجود دارد. اینجا خیلی کار هست.

هر حوزه‌ای که وارد باشید، کار هست.

تمرکز در رشته‌ای باید داشته باشید.

قبل از شروع کار خودتان، جایی مشغول باشید. جایی تمرین کنید. بلافاصله شرکت خودتان را نزنید.

اگر FinTec شروع می‌کنید، استارت‌آپ شروع می‌کنید، کمی سابقه داشته باشید. ریسک‌ها را بشناسید. فروش در این حوزه مشکل است. از کاری شروع کنید که مخاطبان وسیع‌تر باشند.

حفظ اندوخته‌های ریاضیات، زبان انگلیسی و دانش عمومی ضرورت دارد.

طبعاً از شما به عنوان مالی‌چی توقع روحیه برای گردآوری پول دارند. آنجا بی‌نهایت کار هست. آیا روحیه‌ی آن را دارید؟ آیا مارکتینگ آن را بلد هستید؟

اگر مدیر مالی شده‌اید، کارهای نو را شروع کنید. مثل اصلاح ساختار سرمایه‌ی شرکت‌ها یا اعمال سیاست جدید برای سود سهام.

مالی کاری بین‌المللی است؛ هرچند امروز شرایط برای کار خارجی خوب نیست، اما باید روحیه‌ی رابطه با خارج را داشته باشید.

باید در حوزه‌ای شما را بشناسند و بدانند آن کار را بلد هستید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیوگرافی دکتر حسین عبده تبریزی

حسین عبده تبریزی در سال ۱۳۳۰ در تهران متولد شد. در سال ۱۳۵۲، همزمان مدرک کارشناسی مدیریت از مدرسه‌ی عالی بازرگانی و کارشناسی زبان انگلیسی از مدرسه‌ی عالی ترجمه را دریافت نمود. در سال ۱۳۵۳، تحصیلات خود را در رشته‌ی مدیریت بازرگانی در مرکز مطالعات مدیریت ایران (وابسته به دانشگاه هاروارد) در سطح کارشناسی ارشد ادامه داد و تحصیلات عالی خود را در سطح دکترای رشته‌ی امور مالی و بانکداری در مدرسه‌ی عالی بازرگانی منچستر در سال ۱۳۵۶ به پایان رساند.

سابقه‌ی تدریس دکتر عبده به سال ۱۳۵۴ بازمی‌گردد. از آن زمان تاکنون وی در بسیاری از مؤسسات آموزش عالی، سازمان‌ها‌ و مراکز تحقیقاتی کشور استاد مدعو بوده است. دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علامه‌ی طباطبایی، مؤسسه‌ی عالی پژوهش در برنامه‌ریزی و توسعه و دانشگاه امام صادق (ع) تنها برخی از مؤسساتی است که دکتر عبده در آنها به تدریس دانش مالی پرداخته است.

حوزه‌های تحقیقاتی اخیر وی شامل حل‌وفصل بانکی، مدل‌هاي كنترل ريسك، نظارت بر بازارهای سرمایه، معرفت‌شناسی مالی، تأمین مالی بخش مسکن و مالی رفتاری در بورس اوراق بهادار تهران است.

دکتر عبده تبریزی مترجم کتاب‌های فیزیک مالی، خطر و بازده، ارزشيابی، مدیریت مالی (دو جلد)، مبانی بازارها و نهادهای مالی (دو جلد) و چندین کتاب دیگر است. وی هم‌چنین مؤلف کتاب‌های بازار آتی، مالی املاک و مستغلات، مالی شرکت‌ها (دو جلد)، افته‌هایی در مدیریت مالی، افته‌هایی در مالی شرکت‌ها، مجموعه‌ی مقالات مالی و سرمایه‌گذاری (دو جلد)، اندازه‌گیری و مدیریت ریسک بازار، فرهنگ اصطلاحات مالی و سرمایه‌گذاری و بازار دارایی‌ها در دهه‌ی ۹۰ شمسی است. وی عضو هیأت تحریریه‌ی نشریه‌های متعدد و از جمله صاحب‌ امتیاز روزنامه‌ی سرمایه بوده است که در دولت احمدی‌نژاد توقیف شد. صدها مقاله از وی در نشریه‌های دانشگاهی و مطبوعات کثیرالانتشار منتشر شده است.

برخی از مهم‌ترین فعالیت‌های اجرایی حسین عبده تبریزی به شرح زیر است:

رئیس هیأت‌مدیره‌ی شركت خدمات پژوهش و مشاوره‌ی مالی تابان‌خرد (امروز-۱۳۸۵)

عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار (۱۳۹۷-۱۳۹۲)

رئیس هیأت مدیره‌ی لیزینگ بانک اقتصاد نوین (۱۳۸۹-۱۳۸۵)

رئیس هیأت مدیره‌ی کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران (۱۳۸۹-۱۳۸۶)

مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه‌ی نوین (۱۳۸۹-۱۳۸۷)

مديرعامل شركت تأمین سرمایه‌ی اقتصاد نوین (۱۳۸۷-۱۳۸۵)

دبير كل مؤسسه‌ی توسعه‌ی صنعت سرمايه‌گذاري ايران (۱۳۸۷-۱۳۸۵)

دبیر کل بورس اوراق بهادار تهران (۱۳۸۴-۱۳۸۲)

رئیس هیأت ‌مدیره‌ی بانک اقتصاد نوین (۱۳۸۲-۱۳۸۰)

رئيس هيأت‌‌مديره و مديرعامل شركت سرمايه‌گذاري ساختمان ايران (۱۳۸۰-۱۳۷۶)

خدمات عمومی

به عنوان فعال بخش خصوصی و استاد مالی، دکتر عبده به‌ویژه در سه دهه‌ی اخیر در حوزه‌ی خدمات عمومی به شکل داوطلبانه فعال بوده است. در حوزه‌ی خصوصی‌سازی، کارایی بازار بدهی و قانون بازار سرمایه به‌ وزرای امور اقتصادی و دارایی؛ در حوزه‌ی بازار رهن، سیاست‌گذاری زمین و صندوق‌های مستغلات به وزرای راه و شهرسازی؛ و در طیف گسترده‌ای از نهادهای پولی و مالی در حوزه‌های مختلف مالی به بانک مرکزی، بانک‌ها، بیمه‌ها، بازنشستگی‌ها، خیریه‌ها و دیگر نهادهای مالی مشورت داده است. این خدمات همچون تدریس وی در دهه‌ها‌ی گذشته افتخاری بوده است. دکتر عبده طی این سال‌ها به طور افتخاری عضو هیأت امنای دو مؤسسه‌ی آموزشی؛ عضو هیأت تنظیم بازار برق؛ عضو هیأت علمی ده‌ها کنفرانس و سمینار؛ داور، سردبیر یا عضو هیأت تحریریه‌ی چندین نشریه علمی، مجله و روزنامه؛ داور یا عضو هیأت علمی رویدادها و جشنواره‌های علمی مختلف بوده است.