Search

پایان دوره‌ی خدمت دکتر محمدی

  1. Home
  2. »
  3. خبرها و رویدادها
  4. »
  5. پایان دوره‌ی خدمت دکتر محمدی

برای موفقیتِ مدیری که در رأس نظارت بر بازار سرمایه است، داشتن چندین ویژگی ضروری است. اول، دانش نظری و تسلط علمی بر همه‌ی زوایای فعالیت بورس. دوم، درک اهمیت کار نظارت بر بازار سرمایه و آثار گسترده‌ی آن بر اقتصاد کشور و رفاه مردم. سوم، شجاعتِ مقاومت در مقابل انبوه منافعی که در مقابلش صف می‌کشند. و بالاخره توان مدیریت عملیات گسترده‌ای که بر عهده‌ی مقام ناظر بازار سرمایه گذاشته شده است.
به نام خدا

رهبری بازار سرمایه کاری بس دشوار است. هر روز با خود می‌گویی بهتر است بروم. همه در بورس منافع دارند؛ حتی منصف‌ترین سرمایه‌گذاران نیز گاه ناخودآگاه به سمت منافع خود سوگیری می‌کنند. فراتر آن که در بورس همه برای انتقاد عدد و رقم دارند. آن قدر عدد و رقم در دسترس است که حتی ناپخته‌ترین دیدگاه‌ها و نسنجیده‌ترین نقطه نظرها به آمار و گزارش‌های کمی مستند است. دامنه ی کار بازار سرمایه آن قدر گسترده است که از هر جایش می‌شود ایرادی گرفت. و وقتی منتقد مسلحِ به عدد و رقم، مغرض هم باشد، مدیر را خسته و کلافه می‌کند.

برای موفقیتِ مدیری که در رأس نظارت بر بازار سرمایه است، داشتن چندین ویژگی ضروری است. اول، دانش نظری و تسلط علمی بر همه‌ی زوایای فعالیت بورس. دوم، درک اهمیت کار نظارت بر بازار سرمایه و آثار گسترده‌ی آن بر اقتصاد کشور و رفاه مردم. سوم، شجاعتِ مقاومت در مقابل انبوه منافعی که در مقابلش صف می‌کشند. و بالاخره توان مدیریت عملیات گسترده‌ای که بر عهده‌ی مقام ناظر بازار سرمایه گذاشته شده است. دکتر شاپور محمدی الحق که در همه این عرصه‌ها توانمند بود و دوره‌ی مدیریت خود را با موفقیت نسبی در هر چهار حوزه به پایان برد. به علاوه، به پشتوانه جوانی، می‌توانست روزی ۱۵ ساعت از عمر خود را وقف بازار سرمایه کند.

ویژگی دیگر بازار سرمایه در جهان و بالاخص در ایران به سیاست برمی‌گردد. اقتصاد سیاسی ایران گاه از مدیر بازار توقع معجزه دارد که در بزنگاه رویدادهای مهم سیاسی، جهت بازار را با ضرورت‌های سیاست منطبق کند. این انتظار کارِ دشوارِ مدیریتِ بازار سرمایه را طاقت فرسا می‌کند. وجهی از این توان فرسایی به ارتباط متقابل و گسترده‌ی فعالیت بازار سرمایه با سایر بخش‌های اقتصاد برمی‌گردد. هرچقدر هم که مدیر کارش را خوب انجام دهد، بازهم کم نیستند چرخه‌های معیوبی در اقتصاد که تلاشش را کم ثمر کنند. اینها همه ملال‌آور و طاقت سوزاند و با گزندی که از جانب منتقدانِ مغرضِ بازار سرمایه به مدیر می‌رسد، هر روز با خود می‌گوید که بهتر است برود و این عذاب را تحمل نکند. بورس و کار نظارت بر بازار سرمایه ـ اگر بخواهی آن را درست انجام دهی ـ به دوی امدادی می‌ماند. باید به موقع چوب را به دونده‌ی بعدی برسانی تا از مهلکه جان سالم به در ببری. امیدواریم دونده‌ای که چوب امداد را از دکتر محمدی دریافت می‌کند، به اندازه‌ی او دونده باشد.

برای دکتر محمدی سلامتی آرزو می‌کنم و در مقام شهروند کشور از تلاش‌های صادقانه، دلسوزانه و پاکدستانه‌اش از وی صمیمانه تشکر می‌کنم. با تمام خستگی‌ها و آزردگی‌هایش، دیری نخواهد گذشت تا در مسئولیتی سنگین، بار توان‌سوز دیگری را بر دوش کشد. آنان که مسیر خدمت به مردم و کشور را برمی‌گزینند، هرگز آرام نمی‌گیرند. بزودی خواهیم دید که شاپور محمدی در سنگری دیگر رنج می‌کشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیوگرافی دکتر حسین عبده تبریزی

حسین عبده تبریزی در سال ۱۳۳۰ در تهران متولد شد. در سال ۱۳۵۲، همزمان مدرک کارشناسی مدیریت از مدرسه‌ی عالی بازرگانی و کارشناسی زبان انگلیسی از مدرسه‌ی عالی ترجمه را دریافت نمود. در سال ۱۳۵۳، تحصیلات خود را در رشته‌ی مدیریت بازرگانی در مرکز مطالعات مدیریت ایران (وابسته به دانشگاه هاروارد) در سطح کارشناسی ارشد ادامه داد و تحصیلات عالی خود را در سطح دکترای رشته‌ی امور مالی و بانکداری در مدرسه‌ی عالی بازرگانی منچستر در سال ۱۳۵۶ به پایان رساند.

سابقه‌ی تدریس دکتر عبده به سال ۱۳۵۴ بازمی‌گردد. از آن زمان تاکنون وی در بسیاری از مؤسسات آموزش عالی، سازمان‌ها‌ و مراکز تحقیقاتی کشور استاد مدعو بوده است. دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علامه‌ی طباطبایی، مؤسسه‌ی عالی پژوهش در برنامه‌ریزی و توسعه و دانشگاه امام صادق (ع) تنها برخی از مؤسساتی است که دکتر عبده در آنها به تدریس دانش مالی پرداخته است.

حوزه‌های تحقیقاتی اخیر وی شامل حل‌وفصل بانکی، مدل‌هاي كنترل ريسك، نظارت بر بازارهای سرمایه، معرفت‌شناسی مالی، تأمین مالی بخش مسکن و مالی رفتاری در بورس اوراق بهادار تهران است.

دکتر عبده تبریزی مترجم کتاب‌های فیزیک مالی، خطر و بازده، ارزشيابی، مدیریت مالی (دو جلد)، مبانی بازارها و نهادهای مالی (دو جلد) و چندین کتاب دیگر است. وی هم‌چنین مؤلف کتاب‌های بازار آتی، مالی املاک و مستغلات، مالی شرکت‌ها (دو جلد)، افته‌هایی در مدیریت مالی، افته‌هایی در مالی شرکت‌ها، مجموعه‌ی مقالات مالی و سرمایه‌گذاری (دو جلد)، اندازه‌گیری و مدیریت ریسک بازار، فرهنگ اصطلاحات مالی و سرمایه‌گذاری و بازار دارایی‌ها در دهه‌ی ۹۰ شمسی است. وی عضو هیأت تحریریه‌ی نشریه‌های متعدد و از جمله صاحب‌ امتیاز روزنامه‌ی سرمایه بوده است که در دولت احمدی‌نژاد توقیف شد. صدها مقاله از وی در نشریه‌های دانشگاهی و مطبوعات کثیرالانتشار منتشر شده است.

برخی از مهم‌ترین فعالیت‌های اجرایی حسین عبده تبریزی به شرح زیر است:

رئیس هیأت‌مدیره‌ی شركت خدمات پژوهش و مشاوره‌ی مالی تابان‌خرد (امروز-۱۳۸۵)

عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار (۱۳۹۷-۱۳۹۲)

رئیس هیأت مدیره‌ی لیزینگ بانک اقتصاد نوین (۱۳۸۹-۱۳۸۵)

رئیس هیأت مدیره‌ی کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران (۱۳۸۹-۱۳۸۶)

مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه‌ی نوین (۱۳۸۹-۱۳۸۷)

مديرعامل شركت تأمین سرمایه‌ی اقتصاد نوین (۱۳۸۷-۱۳۸۵)

دبير كل مؤسسه‌ی توسعه‌ی صنعت سرمايه‌گذاري ايران (۱۳۸۷-۱۳۸۵)

دبیر کل بورس اوراق بهادار تهران (۱۳۸۴-۱۳۸۲)

رئیس هیأت ‌مدیره‌ی بانک اقتصاد نوین (۱۳۸۲-۱۳۸۰)

رئيس هيأت‌‌مديره و مديرعامل شركت سرمايه‌گذاري ساختمان ايران (۱۳۸۰-۱۳۷۶)

خدمات عمومی

به عنوان فعال بخش خصوصی و استاد مالی، دکتر عبده به‌ویژه در سه دهه‌ی اخیر در حوزه‌ی خدمات عمومی به شکل داوطلبانه فعال بوده است. در حوزه‌ی خصوصی‌سازی، کارایی بازار بدهی و قانون بازار سرمایه به‌ وزرای امور اقتصادی و دارایی؛ در حوزه‌ی بازار رهن، سیاست‌گذاری زمین و صندوق‌های مستغلات به وزرای راه و شهرسازی؛ و در طیف گسترده‌ای از نهادهای پولی و مالی در حوزه‌های مختلف مالی به بانک مرکزی، بانک‌ها، بیمه‌ها، بازنشستگی‌ها، خیریه‌ها و دیگر نهادهای مالی مشورت داده است. این خدمات همچون تدریس وی در دهه‌ها‌ی گذشته افتخاری بوده است. دکتر عبده طی این سال‌ها به طور افتخاری عضو هیأت امنای دو مؤسسه‌ی آموزشی؛ عضو هیأت تنظیم بازار برق؛ عضو هیأت علمی ده‌ها کنفرانس و سمینار؛ داور، سردبیر یا عضو هیأت تحریریه‌ی چندین نشریه علمی، مجله و روزنامه؛ داور یا عضو هیأت علمی رویدادها و جشنواره‌های علمی مختلف بوده است.