Search

کتاب الف تا ی بورس

  1. Home
  2. »
  3. خبرها و رویدادها
  4. »
  5. کتاب الف تا ی بورس

الف تا ی بورس کتابی است برای عامۀ ایرانیانی که تصمیم گرفته‌اند وارد بازار سرمایه شوند و سرمایه‌گذاری کنند. مؤلفان مطالب مفیدی گردآورده‌اند: اصطلاحاتی را که در بورس و فراتر از آن در بازار سرمایۀ ایران رایج است. مبتدیان بازار بی‌شک از خواندن این کتاب بهره‌مند می‌شوند، و مقدماتی را فرا می گیرند که به کارشان می‌آید.

الف تا ی بورس کتابی است برای عامۀ ایرانیانی که تصمیم گرفته‌اند وارد بازار سرمایه شوند و سرمایه‌گذاری کنند. مؤلفان مطالب مفیدی گردآورده‌اند: اصطلاحاتی را که در بورس و فراتر از آن در بازار سرمایۀ ایران رایج است. مبتدیان بازار بی‌شک از خواندن این کتاب بهره‌مند می‌شوند، و مقدماتی را فرا می گیرند که به کارشان می‌آید.

کتاب‌هایی باید خوانده شود که در زندگی ما تفاوت ایجاد می کند. چیزهای زیادی باعث می شود که به سراغ کتابی فنی برویم و ارزشیابی مثبتی از آن داشته باشیم: اول این‌که به عنوان خواننده از آن چیزی فرا بگیریم؛ علاقه ما را به موضوعاتی جلب کند؛ آن موضوعات به وضوح توصیف شود، و روایتی شفاف از مطالبی باشد که شرح می‌دهد. هر کتاب باید برخی از این ویژگی‌ها را داشته باشد تا خوب تلقی شود و در زندگی خواننده تغییر ایجاد کند.

معتقدم الف تا ی بورس از برخی معیارهایِ کتاب خوب برخوردار است: شیوۀ بیان آن قانع‌کننده است، توصیف نسبتاً روشنی دارد، بیان متعادلی دارد و مفاهیمی را به‌درستی انتقال می دهد. مؤلفان مطالبی در مورد مهم ترین اصطلاحات بازار سرمایه در اختیار تازه آمدگانِ به بازار اوراق بهادار ایران قرار می دهند؛ مطالبی که به کار آنان می‌آید و شروع خوبی برای آنان است که از این گذر به دنیای پیچیدۀ مالی وارد شوند. طبعاً قدیمی‌های این بازار این مفاهیم را می‌دانند و از مراجعه به الف تا ی بورس بی‌نیازند.

الف تا ی بورس کتابی در حال شدن است. سال‌ها می‌تواند چاپ شود و نه تجدید چاپ. یعنی متن در هر چاپ باید بار دیگر به روز شود و اصطلاحات و مفاهیم جدید بازار به آن اضافه شود. علاقه‌مندان نورسیده به درگاه بازار سرمایۀ ایران این کتاب را دوست خواهند داشت، و حداقل در دو یا سه سال اولی که وارد بازار می‌شوند می‌توانند از رجوع به آن منتفع شوند.

توصیۀ جدی به مؤلفان آن است که نسخه مجازی کتاب را هم در اختیار خوانندگان قرار دهند و برای روز آمدی آن پیوسته بکوشند. برای مؤلفان این اثر توفیق روزافزون آرزو می‌کنم؛ امیدوارم دو مؤلف بتوانند در سال‌های پیش رو در عرصه «مالی شخصی» و «مقدمات ورود به بورس» آثار بیشتری تولید و چاپ کنند.

حسین عبده تبریزی

اول تیرماه ۱۴۰۰

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیوگرافی دکتر حسین عبده تبریزی

حسین عبده تبریزی در سال ۱۳۳۰ در تهران متولد شد. در سال ۱۳۵۲، همزمان مدرک کارشناسی مدیریت از مدرسه‌ی عالی بازرگانی و کارشناسی زبان انگلیسی از مدرسه‌ی عالی ترجمه را دریافت نمود. در سال ۱۳۵۳، تحصیلات خود را در رشته‌ی مدیریت بازرگانی در مرکز مطالعات مدیریت ایران (وابسته به دانشگاه هاروارد) در سطح کارشناسی ارشد ادامه داد و تحصیلات عالی خود را در سطح دکترای رشته‌ی امور مالی و بانکداری در مدرسه‌ی عالی بازرگانی منچستر در سال ۱۳۵۶ به پایان رساند.

سابقه‌ی تدریس دکتر عبده به سال ۱۳۵۴ بازمی‌گردد. از آن زمان تاکنون وی در بسیاری از مؤسسات آموزش عالی، سازمان‌ها‌ و مراکز تحقیقاتی کشور استاد مدعو بوده است. دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علامه‌ی طباطبایی، مؤسسه‌ی عالی پژوهش در برنامه‌ریزی و توسعه و دانشگاه امام صادق (ع) تنها برخی از مؤسساتی است که دکتر عبده در آنها به تدریس دانش مالی پرداخته است.

حوزه‌های تحقیقاتی اخیر وی شامل حل‌وفصل بانکی، مدل‌هاي كنترل ريسك، نظارت بر بازارهای سرمایه، معرفت‌شناسی مالی، تأمین مالی بخش مسکن و مالی رفتاری در بورس اوراق بهادار تهران است.

دکتر عبده تبریزی مترجم کتاب‌های فیزیک مالی، خطر و بازده، ارزشيابی، مدیریت مالی (دو جلد)، مبانی بازارها و نهادهای مالی (دو جلد) و چندین کتاب دیگر است. وی هم‌چنین مؤلف کتاب‌های بازار آتی، مالی املاک و مستغلات، مالی شرکت‌ها (دو جلد)، افته‌هایی در مدیریت مالی، افته‌هایی در مالی شرکت‌ها، مجموعه‌ی مقالات مالی و سرمایه‌گذاری (دو جلد)، اندازه‌گیری و مدیریت ریسک بازار، فرهنگ اصطلاحات مالی و سرمایه‌گذاری و بازار دارایی‌ها در دهه‌ی ۹۰ شمسی است. وی عضو هیأت تحریریه‌ی نشریه‌های متعدد و از جمله صاحب‌ امتیاز روزنامه‌ی سرمایه بوده است که در دولت احمدی‌نژاد توقیف شد. صدها مقاله از وی در نشریه‌های دانشگاهی و مطبوعات کثیرالانتشار منتشر شده است.

برخی از مهم‌ترین فعالیت‌های اجرایی حسین عبده تبریزی به شرح زیر است:

رئیس هیأت‌مدیره‌ی شركت خدمات پژوهش و مشاوره‌ی مالی تابان‌خرد (امروز-۱۳۸۵)

عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار (۱۳۹۷-۱۳۹۲)

رئیس هیأت مدیره‌ی لیزینگ بانک اقتصاد نوین (۱۳۸۹-۱۳۸۵)

رئیس هیأت مدیره‌ی کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران (۱۳۸۹-۱۳۸۶)

مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه‌ی نوین (۱۳۸۹-۱۳۸۷)

مديرعامل شركت تأمین سرمایه‌ی اقتصاد نوین (۱۳۸۷-۱۳۸۵)

دبير كل مؤسسه‌ی توسعه‌ی صنعت سرمايه‌گذاري ايران (۱۳۸۷-۱۳۸۵)

دبیر کل بورس اوراق بهادار تهران (۱۳۸۴-۱۳۸۲)

رئیس هیأت ‌مدیره‌ی بانک اقتصاد نوین (۱۳۸۲-۱۳۸۰)

رئيس هيأت‌‌مديره و مديرعامل شركت سرمايه‌گذاري ساختمان ايران (۱۳۸۰-۱۳۷۶)

خدمات عمومی

به عنوان فعال بخش خصوصی و استاد مالی، دکتر عبده به‌ویژه در سه دهه‌ی اخیر در حوزه‌ی خدمات عمومی به شکل داوطلبانه فعال بوده است. در حوزه‌ی خصوصی‌سازی، کارایی بازار بدهی و قانون بازار سرمایه به‌ وزرای امور اقتصادی و دارایی؛ در حوزه‌ی بازار رهن، سیاست‌گذاری زمین و صندوق‌های مستغلات به وزرای راه و شهرسازی؛ و در طیف گسترده‌ای از نهادهای پولی و مالی در حوزه‌های مختلف مالی به بانک مرکزی، بانک‌ها، بیمه‌ها، بازنشستگی‌ها، خیریه‌ها و دیگر نهادهای مالی مشورت داده است. این خدمات همچون تدریس وی در دهه‌ها‌ی گذشته افتخاری بوده است. دکتر عبده طی این سال‌ها به طور افتخاری عضو هیأت امنای دو مؤسسه‌ی آموزشی؛ عضو هیأت تنظیم بازار برق؛ عضو هیأت علمی ده‌ها کنفرانس و سمینار؛ داور، سردبیر یا عضو هیأت تحریریه‌ی چندین نشریه علمی، مجله و روزنامه؛ داور یا عضو هیأت علمی رویدادها و جشنواره‌های علمی مختلف بوده است.