Search

مجموعه سؤالات پایان ترم درس مباحث منتخب مالیِ دانشگاه صنعتی شریف – بهمن ماه ۱۴۰۲

  1. Home
  2. »
  3. بانک اطلاعاتی سؤالات امتحانی
  4. »
  5. مجموعه سؤالات پایان ترم درس مباحث منتخب مالیِ دانشگاه صنعتی شریف – بهمن ماه ۱۴۰۲

به نام خدا

آزمون پایان ترم

درس افته‌هایی در مالی شرکت‌ها، دانشکده مدیریت و اقتصادِ دانشگاه صنعتی شریف

نیمسال اول تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲

بهمن ماه ۱۴۰۲

شروع امتحان: چهارشنبه ۴ بهمن، ساعت ۱۵

حداکثر زمان امتحان: ۲۱۰ دقیقه

* در صورتی که از منابعی خارج از منابع کلاس استفاده می‌نمایید، به شیوه زیر عمل کنید. در صورت عدم رعایت موارد زیر، به آن بخش از پاسخ نمره‌ای تعلق نخواهد گرفت:

۱- در برگه خود، به لینک‌ها به صورت‌ شماره‌ای ارجاع دهید.

۲- لینک منابع را به همان ترتیبی که در برگه آورده‌اید و ارجاع داده‌اید، تا ساعت ۲۳:۵۹ دقیقه روز چهارشنبه ۴ بهمن برای یکی از دستیاران آموزشی (آقای کامرانی یا آقای طاهری) ارسال کنید.

  • به سؤالات زیر در رابطه با بیمه سامان پاسخ دهید:
    1. چرا بیمه سامان تصمیم گرفت واحد سرمایه‌گذاری خود را در قالب تأسیس یک شرکت مدیریت کند؟
    2. خود را در نقش سهامدار عمده بیمه سامان قرار دهید. آیا این رویکرد که بیمه سامان اقدام به جداسازی واحد سرمایه‌گذاری خود نموده است، به نفع شما خواهد بود یا به ضرر شما؟ علت بیاورید.
    3. اکنون فرض کنید که سهامدار خرد هلدینگ هستید و امکان نفوذ قابل ملاحظه ندارید (این شرکت هنوز در بازار سرمایه عرضه نشده است). آیا پاسخ شما به بخش قبل تغییر میکند؟ چرا؟
  • به سؤالات زیر پاسخ دهید:
    1. خلاصه بحث‌های آقای دکتر تجریشی در مورد ادغام و تملک چه بود؟ ادغام و تملک با چه هدفی صورت میگیرد؟ ایشان چه مثال‌هایی از این نوع معاملات در ایران زدند؟
    2. در سناریویی که شرکت سیرا توسط کراون خریداری شود، سرمایه در گردش نسبت کمتری از فروش را خواهد داشت. چه عواملی باعث این امر می‌شوند؟ حداقل ۲ مورد را ذکر کنید.
  • به سؤالات زیر در رابطه با شرکت J&L پاسخ دهید:
    1. مزایا و معایب پوشش ریسک را در عملکرد مالی آینده شرکت مذکور در مقابل رقبا و سهامداران چگونه شرح می دهید؟ در صنعتی که هر گونه تغییرات هزینه ها بر قیمت منتقل شود، آیا پوشش ریسک کاری درست است؟ چرا؟
    2. با فرض هدف پوشش ریسک، آیا می توان در سهام موجود در بورس تهران نیز استراتژی های بازار مشتقه را پیاده سازی کرد؟ محدودیت های آن چیست و راه حل جایگزین شما برای محدودیت ها کدام است.
    3. فرمول قیمت گذاری قراردادهای آتی به صورت مقابل است:

در این فرمول، s هزینه نگهداری کالا و r نرخ بهره است. به سوالات زیر پاسخ دهید:

۱-  با توجه به این فرمول آیا می توان قیمت یک کالا مانند شکر را در زمانی در آینده برآورد کرد؟ به نوعی آیا قیمت آتی یک کالا برآوردی از قیمت آینده آن است؟

۲- آیا امکان دارد قیمت آتی یک کالا از قیمت حال آن کمتر شود؟ در چه شرایطی این اتفاق می افتد؟ چگونه آن را با استفاده از فرمول توضیح می دهید؟ (راهنمایی: فرمول نیاز به اضافه کردن ترم جدیدی دارد)

  • به سؤالات زیر در رابطه با شرکت آپادانا ایساتیس پاسخ دهید:
    1. اهمیت پیگیری موضوع منافع سهامداران خرد در این افته را چگونه می بینید؟ آیا پیگیری این موضوعات در بورس تهران با توجه به هزینه های مالی و زمانی آن، امری مفید و ضروری برای سهاداران خرد و شرکت های مالی است؟
    2. خلاء های قانونی موجود در ایران که باعث می شود منافع سهامداران خرد رعایت نشود چیست؟
    3. شما چه راه حلی برای صیانت از حقوق سهام دار اقلیت در رابطه با معاملات شرکت های زیرمجموعه پیشنهاد می دهید؟
  • به سؤالات زیر در رابطه با شرکت بن‌اندجری پاسخ دهید:
    1. چرا شرکت‌ها به دنبال تملک سهام بن‌اندجری هستند؟
    2. پیشنهاد شرکت‌های متقاضی را ملاحظه کنید. وجه (وجوه) اشتراک آن‌ها در چه حیطه‌ای است؟ از این وجه (وجوه) اشتراک چه نتیجه‌ای می‌توان گرفت؟
    3. آیا بن‌اندجری حق دارد از طرف همه سهامداران و به هزینه شرکت تصمیم به ایفای مسئولیت اجتماعی بگیرد؟ چرا؟
حسین عبده تبریزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیوگرافی دکتر حسین عبده تبریزی

حسین عبده تبریزی در سال ۱۳۳۰ در تهران متولد شد. در سال ۱۳۵۲، همزمان مدرک کارشناسی مدیریت از مدرسه‌ی عالی بازرگانی و کارشناسی زبان انگلیسی از مدرسه‌ی عالی ترجمه را دریافت نمود. در سال ۱۳۵۳، تحصیلات خود را در رشته‌ی مدیریت بازرگانی در مرکز مطالعات مدیریت ایران (وابسته به دانشگاه هاروارد) در سطح کارشناسی ارشد ادامه داد و تحصیلات عالی خود را در سطح دکترای رشته‌ی امور مالی و بانکداری در مدرسه‌ی عالی بازرگانی منچستر در سال ۱۳۵۶ به پایان رساند.

سابقه‌ی تدریس دکتر عبده به سال ۱۳۵۴ بازمی‌گردد. از آن زمان تاکنون وی در بسیاری از مؤسسات آموزش عالی، سازمان‌ها‌ و مراکز تحقیقاتی کشور استاد مدعو بوده است. دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علامه‌ی طباطبایی، مؤسسه‌ی عالی پژوهش در برنامه‌ریزی و توسعه و دانشگاه امام صادق (ع) تنها برخی از مؤسساتی است که دکتر عبده در آنها به تدریس دانش مالی پرداخته است.

حوزه‌های تحقیقاتی اخیر وی شامل حل‌وفصل بانکی، مدل‌هاي كنترل ريسك، نظارت بر بازارهای سرمایه، معرفت‌شناسی مالی، تأمین مالی بخش مسکن و مالی رفتاری در بورس اوراق بهادار تهران است.

دکتر عبده تبریزی مترجم کتاب‌های فیزیک مالی، خطر و بازده، ارزشيابی، مدیریت مالی (دو جلد)، مبانی بازارها و نهادهای مالی (دو جلد) و چندین کتاب دیگر است. وی هم‌چنین مؤلف کتاب‌های بازار آتی، مالی املاک و مستغلات، مالی شرکت‌ها (دو جلد)، افته‌هایی در مدیریت مالی، افته‌هایی در مالی شرکت‌ها، مجموعه‌ی مقالات مالی و سرمایه‌گذاری (دو جلد)، اندازه‌گیری و مدیریت ریسک بازار، فرهنگ اصطلاحات مالی و سرمایه‌گذاری و بازار دارایی‌ها در دهه‌ی ۹۰ شمسی است. وی عضو هیأت تحریریه‌ی نشریه‌های متعدد و از جمله صاحب‌ امتیاز روزنامه‌ی سرمایه بوده است که در دولت احمدی‌نژاد توقیف شد. صدها مقاله از وی در نشریه‌های دانشگاهی و مطبوعات کثیرالانتشار منتشر شده است.

برخی از مهم‌ترین فعالیت‌های اجرایی حسین عبده تبریزی به شرح زیر است:

رئیس هیأت‌مدیره‌ی شركت خدمات پژوهش و مشاوره‌ی مالی تابان‌خرد (امروز-۱۳۸۵)

عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار (۱۳۹۷-۱۳۹۲)

رئیس هیأت مدیره‌ی لیزینگ بانک اقتصاد نوین (۱۳۸۹-۱۳۸۵)

رئیس هیأت مدیره‌ی کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران (۱۳۸۹-۱۳۸۶)

مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه‌ی نوین (۱۳۸۹-۱۳۸۷)

مديرعامل شركت تأمین سرمایه‌ی اقتصاد نوین (۱۳۸۷-۱۳۸۵)

دبير كل مؤسسه‌ی توسعه‌ی صنعت سرمايه‌گذاري ايران (۱۳۸۷-۱۳۸۵)

دبیر کل بورس اوراق بهادار تهران (۱۳۸۴-۱۳۸۲)

رئیس هیأت ‌مدیره‌ی بانک اقتصاد نوین (۱۳۸۲-۱۳۸۰)

رئيس هيأت‌‌مديره و مديرعامل شركت سرمايه‌گذاري ساختمان ايران (۱۳۸۰-۱۳۷۶)

خدمات عمومی

به عنوان فعال بخش خصوصی و استاد مالی، دکتر عبده به‌ویژه در سه دهه‌ی اخیر در حوزه‌ی خدمات عمومی به شکل داوطلبانه فعال بوده است. در حوزه‌ی خصوصی‌سازی، کارایی بازار بدهی و قانون بازار سرمایه به‌ وزرای امور اقتصادی و دارایی؛ در حوزه‌ی بازار رهن، سیاست‌گذاری زمین و صندوق‌های مستغلات به وزرای راه و شهرسازی؛ و در طیف گسترده‌ای از نهادهای پولی و مالی در حوزه‌های مختلف مالی به بانک مرکزی، بانک‌ها، بیمه‌ها، بازنشستگی‌ها، خیریه‌ها و دیگر نهادهای مالی مشورت داده است. این خدمات همچون تدریس وی در دهه‌ها‌ی گذشته افتخاری بوده است. دکتر عبده طی این سال‌ها به طور افتخاری عضو هیأت امنای دو مؤسسه‌ی آموزشی؛ عضو هیأت تنظیم بازار برق؛ عضو هیأت علمی ده‌ها کنفرانس و سمینار؛ داور، سردبیر یا عضو هیأت تحریریه‌ی چندین نشریه علمی، مجله و روزنامه؛ داور یا عضو هیأت علمی رویدادها و جشنواره‌های علمی مختلف بوده است.